Sulkavan Soutu-uistelu

XXXVI Sulkavan Soutu-uistelu järjestetään 4.7.2020 klo 10-22. Tervetuloa uistelemaan ja viihtymään kaikki uudet ja vanhat ystävät!

Kilpailukeskuksena toimii Sulkavan soutustadion, jossa ilmoittautumisia otetaan vastaan klo 10 alkaen.
Kilpailualueena Sulkavan viehekalastusalue.
Kalat punnitaan pistettynä/verestettynä, kidukset kalassa. Kalat tuodaan punnitukseen rantaan merkityltä alueelta. Kaikkien punnittavien kalojen on oltava täysimittäaisia ja vähintään 25 cm pituisia. Alamittaiset hylätään.

Kilpailu tapahtuu soutaen, vetouistinta pyyntivälineenä käyttäen. Vapoja saa olla pyytämässä enintään kuusi kpl venekuntaa kohden. Kutakin vapaa kohti saa olla vain yksi viehe. Vieheen koukkujen lukumäärää ei rajoiteta. Erilaisten syvääjien, kelluttimien ja etuhoukuttimien käyttö on sallittu. Myös elektronisten apuvälineiden käyttö on sallittu. Perho ja täkyuistin ovat uistimeen verrattavia vieheitä. Matojen käyttö on kielletty, samoin lirkkiminen. Vavan pituus enimmillään 3,3 m. Viehe tulee laskea veteen, heittäminen kielletty.

Osanottomaksu on 50 e/venekunta, ei kuitenkaan alle 18 v. venekunnilta.

Jokaisella 18-64 vuotiaalla kilpailijalla tulee olla valtion kalastonhoitomaksu maksettuna. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kelluntavälineet järjestää jokainen itse. Rantautuminen ja avotulen teko on sallittua vain kilpailukarttaan merkityille rantautumisalueille/paikoille.
Mahdolliset vastalauseet kilpailusta on esitettävä kirjallisesti 15 minuutin kuluessa punnituksen päättymisestä. Protestin käsittelee ennalta ilmoitettu tuomarineuvosto.

Kilpailun tulos julkaistaan ja palkintojenjako suorietetaan maalipaikalla n. 30 min. kilpailuajan päättymisestä. Sijoituspalkintojen lisäksi palkitaan paras naisten- ja nuorten venekunta. Ja tänä vuonna jaetaan myös erityiset ’tuuripalkinnot’ sijoituksen perusteella. Venekunta, jonka sijoitus on 15., 20. ja toiseksi viimeinen saavat palkinnon. Kannattaa olla palkintojen jaossa läsnä!

Kilpailualueella virallisia laivaväyliä myöten kulkevia aluksia, erikoisesti suuria syväväyläaluksia on väistettävä ja varottava.

Lisätietoja antavat kilpailunjohtaja Maisa Kokki, puh. 040 7088591 tai seuran puheenjohtaja Risto Päykkönen, 045 8964808.